Kanta-Hämeestä kaksi lahjoitusta Kotiseudulle

Hämeen Heimoliitto lahjoitti Kotiseudulle-keräykseen 200 euroa. Aloitteellinen yhdistys oli jo aikanaan mukana perustamassa Kotiseutuliittoa, joten lahjoitus katsottiin aiheelliseksi.

– Kotiseututyö on tärkeää myös tulevaisuudessa, mutta sille on vaikea saada rahoitusta, vaikka ideoita ja tekijöitä löytyykin. Kunnat, seurakunnat ja yritykset eivät enää tue kotiseututyötä kuten aikaisemmin, kertoo Hämeen Heimoliiton toiminnanjohtaja Sinikka Keino.

– Tärkeälle työlle saadaan jatkajia, jos mahdollistetaan rahoitus.

Janakkala-Seura lahjoitti retkituotoistaan 200 euroa perustettavalle Kotiseutusäätiölle, koska kotiseututyö on myös tulevaisuudessa tärkeätä.

– Olisi hienoa, jos nuoret innostuisivat hakemaan säätiöltä apurahaa kotiseututyöhön ja itsensä sitouttamiseksi alaan, sanoo Janakkala-Seuran puheenjohtaja Elisa Göös.

Kotiseutusäätiön perustamisen tukeminen on tärkeää, koska säätiöltä voi hakea apurahaa myös paikallisen kotiseututyön kehittämiseen. Apurahoja tarvitaan lisäksi kotiseudun historian tallentamiseen, valokuvien digitointiin, koulutukseen ja kotiseututyötä tukevien seminaarien järjestämiseen.

– Kyllä aina pienikin lahjoitus kannattaa antaa kotiseututyölle ja uusille sukupolville kannustukseksi jatkaa omaa vuosia kestänyttä vapaaehtoistyötä, Göös innostaa.

Osallistumalla pidätte kotiseudusta hyvää huolta. Miten voitte osallistua?

Kotiseudulle-keräykseen voi osallistua keräystilille annettavin lahjoituksin. Jokaisella lahjoituksella on merkitystä. Pidetään yhdessä kotiseuduista huolta ja annetaan kotiseututyölle kirkas tulevaisuus!

>> Lahjoitusohjeet

Kiitämme lämpimästi kaikkia Kotiseutusäätiön perustamista tukeneita yhteisöjä ja yksityisiä henkilöitä.