Kotiseutuliiton varapuheenjohtaja Tuula Salo mukana mahdollistamassa kotiseututyön jatkuvuutta

Tänään 1. lokakuuta vietetään Säätiöpäivää. Kaikille tarkoitettu tapahtumapäivä tuo esiin säätiöiden hyvää tekevää työtä ympäri Eurooppaa. Suomessa Säätiöpäivän organisoi Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta.

Tuula Salo ja Riitta Vanhatalo kiersivät keräyslippaiden ja arpojen kanssa kotiseutumarkkinoilla Espoossa. Kuva: Elina Kuismin.

Tuula Salo ja Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo kiersivät keräyslippaiden ja arpojen kanssa kotiseutumarkkinoilla Espoon Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä elokuussa 2015. Kuva: Elina Kuismin.

Jotta voisimme jo ensi vuonna juhlia oman säätiömme työtä, tarvitsemme apua lahjoitusten muodossa. Kotiseutusäätiön perustamispääomaa kokoavaan Kotiseudulle-keräykseen voivat lahjoittaa esimerkiksi yhdistykset, yritykset ja yksityishenkilöt. Kotiseutuliiton valtuuston varapuheenjohtaja, helsinkiläinen kotiseutuaktiivi Tuula Salo lahjoitti Kotiseudulle-keräykseen 200 euroa.

– Kotiseutusäätiön perustaminen tulee mahdollistamaan paikallisen kotiseututyön uusien ja luovien hankkeiden tukemista, Salo perustelee lahjoitustaan.

Hän pohtii apurahojen tarpeita erityisesti kaupungeissa tehtävän kotiseututyön näkökulmasta:

– Eri kaupunkien kaupunginosayhdistykset tekevät maassamme monipuolista työtä oman alueensa asumisviihtyisyyden lisäämiseksi. Yhdistykset tukevat alueen identiteettiä ja kunnioittavat alueen historiaa ja perinteitä, vaikuttavat aluetta koskevaan suunnitteluun ja kehittämiseen kestävän kehityksen periaatteita noudattaen sekä järjestävät kulttuuri-, virkistys-  ja asukastilaisuuksia yhteisöllisyyden lisäämiseksi.

Salo kannustaa muitakin lahjoittamaan Kotiseudulle-keräykseen. Lahjoitus on myös hyvä merkkipäivälahja esimerkiksi kukkien sijaan.

– Toivon, että kotiseututyön aktiivit muistaisivat juhlakutsuissaan mainita, että lahjojen ja kukkien sijaan lahjan voi antaa lahjoittamalla Kotiseudulle-keräykseen.

Pidetään yhdessä kotiseuduista huolta!

Kotiseudulle-keräykseen voi osallistua keräystilille annettavin lahjoituksin. Jokaisella lahjoituksella on merkitystä. Pidetään yhdessä kotiseuduista huolta ja annetaan kotiseututyölle kirkas tulevaisuus!

>> Lahjoitusohjeet

Kiitämme lämpimästi kaikkia Kotiseutusäätiön perustamista tukeneita yhteisöjä ja yksityisiä henkilöitä.