Suomen Kotiseutuliitto valmistelee säätiön perustamista tukemaan paikallista kotiseututyötä

Suomen Kotiseutuliitto valmistelee säätiön perustamista. Valtakunnallisesti toimivan säätiön missio tulee olemaan suomalaisen identiteetin ja paikallisen kotiseututyön tukeminen. Kotiseutuliiton hallitus valmistelee asiaa ja perustaa syksyllä työryhmän viemään varainhankinnan ja säätiön perustamisen toteutusta eteenpäin.

Kirsi_Lumikero_SuomiAreena

Suomen Kotiseutuliiton hallituksen puheenjohtaja Kirsi Moisander julkisti säätiöuutisen Porin SuomiAreenassa Kari Lumikeron haastattelussa. Kuva: Anna-Maija Halme.

Kotiseututyön toimintaympäristössä tapahtuu isoja muutoksia. Samaan aikaan kotiseutuhenki on uudessa kasvussa ja voimistunut mm. kuntarakennekeskustelun myötä.

Kotiseutuliitto ei rajaa rahoitusta vain tämän hetken kotiseututyön muotojen tukemiseen. Kotiseututyölle syntyy jatkossa myös uusia tarpeita, joihin kotiseutuliikkeen ja sen toimijoiden odotetaan vastaavan. Rahoituskohteita tulee siten syntymään lisää.

Tavoitteena on, että säätiö jakaa ensimmäiset apurahat Suomi 100 vuotta -juhlavuonna 2017.

Rahoituksen tarpeen ovat havainneet kenttätyössä Kotiseutuliiton johtavat luottamushenkilöt ja strategiatyön yhteydessä sen nosti esiin liiton hallituksen puheenjohtaja Kirsi Moisander. Ajatusta tuki myös jäsenistölle kohdistettu kysely, jossa kaivattiin kotiseututyön hankkeille rahoitusmuotoja.

Tieto säätiön perustamisesta julkistettiin Porin SuomiAreena -tapahtumassa 15. heinäkuuta.