EKYL: ”Melkeinpä velvollisuus osallistua Kotiseudulle-keräykseen”

Espoon Kaupunginosayhdistysten Liitto ry eli EKYL osallistui 500 eurolla Kotiseudulle-keräykseen.

– EKYL edustaa 46 espoolaista kaupunginosa- ja omakotiyhdistystä ja on jäsenmäärältään yksi Suomen Kotiseutuliiton suurista jäsenjärjestöistä, joten katsomme, että meillä on melkeinpä velvollisuus osallistua Kotiseudulle-keräykseen, jotta Kotiseutusäätiö saadaan perustettua, kertoo EKYLin puheenjohtaja Mikko Perkko.

– Tuemme aluksi pienellä summalla hanketta ja pyrimme tulevana Suomi 100 -juhlavuonna järjestämään tapahtuman, jonka tuotto käytetään sekä nyt perustettavan Kotiseutusäätiön että aiemmin perustetun Espoon Seudun Kulttuurisäätiön (perustajina Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi ja EKYL) peruspääoman kartuttamiseen.

Kotiseudulle-keräykseen lahjoitettu summa saatiin vuosien mittaan kertyneistä korko- ja osinkotuotoista, joille näin löytyi hyvä ja ajankohtainen kohde. Samassa yhteydessä kartutettiin myös Espoon Seudun Kulttuurisäätiön peruspääomaa samansuuruisella summalla.

Kotiseutusäätiön apurahoja voisi Perkon mukaan käyttää esimerkiksi kaupungeissa tapahtuvan kotiseututoiminnan tutkimukseen sekä julkaisutoimintaan.

– Kun nykyisin yksittäisillä, ainakin kaupungeissa toimivilla kotiseutu- ja omakotiyhdistyksillä monesti on vaikeuksia löytää ulkopuolista yksityistä tai yhteiskunnan rahoitusta historiikkiensa tekoon ja julkaisemiseen, toivomme että Kotiseutusäätiöstä voidaan myöntää apurahoja näihin tarkoituksiin.

Osallistumalla pidätte kotiseudusta hyvää huolta. Miten voitte osallistua?

Kotiseudulle-keräykseen voi osallistua keräystilille annettavin lahjoituksin. Jokaisella lahjoituksella on merkitystä. Pidetään yhdessä kotiseuduista huolta ja annetaan kotiseututyölle kirkas tulevaisuus!

>> Lahjoitusohjeet

Kiitämme lämpimästi kaikkia Kotiseutusäätiön perustamista tukeneita yhteisöjä ja yksityisiä henkilöitä.