Espoossa konsertoidaan tukea tulevaisuuden kotiseututyölle

Espoon Leppävaarassa järjestetään marraskuussa hyvää tekevä Luonnon kasvot -konsertti, joka sisältää muun muassa kolmen uuden kotimaisen sävellyksen kantaesitykset. Osa konsertin lipputuloista lahjoitetaan Kotiseudulle-keräykseen.

Anu Komsi

Luonnon kasvot – Lauluja satavuotiaalle Suomelle
Tiistaina 28.11.2017, kello 19.00
Kesto 1 h 30 min, sisältää väliajan
Sellosali, Soittoniekanaukio 1A, ESPOO
Liput alkaen 30/22 € Lippupiste

Koloratuurisopraano Anu Komsi ja pianisti Pia Värri tuovat Sellosalin lavalle soivan kuvan suomalaisesta mielenmaisemasta. Konsertin nimikappaleen on Komsille ja Värrille Pentti Saarikosken tekstiin säveltänyt Kaija Saariaho, ja laulu esitetään nyt ensi kertaa pääkaupunkiseudulla.

Ohjelmassa on myös kolmen aivan uuden Saarikosken runoihin tehdyn sävellyksen kantaesitykset. Uudet laulut ovat säveltäneet Saariaho sekä Kimmo Hakola ja Heta Aho. Konsertissa kuullaan lisäksi Hannikaista, Merikantoa ja Fordellia. Tuulahduksen muilta mailta tuovat Messiaenin, Rahmaninovin ja Prokofjevin sävelet.

Rahoitusta Kotiseutusäätiön perustamiseen

Konsertin järjestää Espoon Kaupunginosayhdistysten Liitto ry eli EKYL, joka edustaa 46 espoolaista kaupunginosa- ja omakotiyhdistystä.

– Halusimme juhlistaa Suomi 100 -juhlavuotta konsertilla. Samalla tahdomme tukea meidän kaikkien kotiseututyötä tekevien hyväksi perustettavaa Kotiseutusäätiötä. Toisena kohteena on paikallisemmin toimiva Espoon Seudun Kulttuurisäätiö, jota EKYL on aikoinaan ollut perustamassa, EKYLin järjestösihteeri Kristel Nyberg kertoo.

EKYL teki jo aiemmin pienen lahjoituksen Kotiseutusäätiölle. Koska monimuotoisen kotiseututyön edistäminen koetaan EKYLissä todella tärkeäksi, hyväntekeväisyyskonsertilla tavoitellaan nyt lisärahoitusta.

– Paikallisena keskusjärjestönä olemme nähneet, miten ahtaalla monet pienet ruohonjuuritason kotiseututoimijat ovat. Toivomme, että Kotiseutusäätiöstä kasvaa sellainen taho, jonka tuella edistetään toimintamahdollisuuksia, uusien ideoiden toteutumista sekä tekijöidensä näköistä elävää kotiseututyötä.

Miten muuten Kotiseudulle-keräykseen voi osallistua?

Kotiseudulle-keräykseen voi osallistua keräystilille annettavin lahjoituksin. Lahjoittajaksi ja kotiseututyön tukijaksi voi myös haastaa ystäviä, yhdistyksiä tai vaikkapa yrityksiä. Jokaisella lahjoituksella on merkitystä. Pidetään yhdessä kotiseuduista huolta ja annetaan kotiseututyölle kirkas tulevaisuus!

>> Lahjoitusohjeet

Keräykseen voi myös osallistua Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä Jyväskylässä 10.–13.8.2017 lahjoittamalla lipaskeräykseen. Lisäksi kotiseutupäivien lauantain 12.8. ohjelmaan kuuluvasta huutokauppakeisari Aki Palsanmäen Kotiseutuhuutokaupasta voi huutaa kiinnostavia esineitä. Huutokaupan tuotto ohjataan tulevaisuuden kotiseututyölle eli säätiön perustamispääomaan.

Kiitämme lämpimästi kaikkia Kotiseutusäätiön perustamista tukeneita yhteisöjä ja yksityisiä henkilöitä.